Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Makaron ryżowy z warzywami i jajkiem z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 31 Styczeń, 2013 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

Makaron ryżowy

kilka grzybów Mung

kiełki fasoli

marchewka

2 małe cebule

2 ostre papryczki

kilka różyczek brokułów

2 liście białej kapusty

sos sojowy

2 łyżki oliwy

3 łyżeczki oleju sezamowego

3 ząbki czosnku

Marchewkę pokroić w dość cienkie paski, cebulę w plasterki, kapustę w paski, brokuły rozerwać na mniejsze kawałki. Papryczki posiekać. Grzyby namoczyć w gorącej wodzie. Na patelni ( Wok) rozgrzać oliwę i olej sezamowy. Wrzucić warzywa, grzyby, paprykę, kapustę i drobno pokrojony czosnek. Smażyć kilka minut, mieszając. Kiedy warzywa trochę zmiękną – dodać kiełki i rozbełtane jajka ale nie mieszać aby nie zlepiły się z warzywami. Jajka powinny się tylko ściąć. Dopiero wtedy wszystko delikatnie wymieszać. Makaron włożyć do gorącej wody na trzy minuty. Odlać wodę i do makaronu dolać sos sojowy. Mieszać, podgrzewając na małym ogniu. Jak makaron wchłonie sos, dodać go do warzyw i na dużym ogniu wszystko wymieszać ( ok. minuty ).

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)