Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Boczniaki z grilla z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 9 Luty, 2013 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

boczniaki

4 łyżki oliwy

2 ząbki czosnku

sok z cytryny ( łyżeczka)

tłuczony pieprz

sól

Posiekany czosnek rozetrzeć z oliwą, sokiem z cytryny, pieprzem i solą. Oczyszczone boczniaki posmarować przygotowanym sosem i wstawić do rozgrzanego do dwustu stopni piekarnika, na kratkę (na papierze do pieczenia ). Włączyć funkcję grill i piec około 10 minut.

Flaczki z boczniaków

Składniki :

mała włoszczyzna

30 dag boczniaków

średnia cebula

3 łyżki masła

łyżka oliwy

5 szklanek bulionu warzywnego

majeranek

ziele angielskie

liść laurowy

szczypta gałki muszkatołowej

łyżka słodkiej papryki ( w proszku )

sól

pieprz

Grzyby umyć, osuszyć, pokroić w paseczki.  Obrane, umyte warzywa pokroić w drobną kostkę. Na maśle i oliwie zeszklić pokrojoną cebulę, dodać warzywa, grzyby. Przesmażyć, mieszając. Przełożyć do garnka, wlać bulion, dodać liść laurowy, ziele angielskie i pieprz. Gotować około 20 minut. Na dwie minuty przed końcem, dodać sól, majeranek, gałkę muszkatołową i paprykę. Wymieszać, zagotować.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)