Składniki :
półtora litra wody ( 12 szklanek )
udko z kurczaka
cytryna
2 małe marchewki
1 mała pietruszka
kawałek selera
mała cebula
śmietana
szklanka ryżu
sól
Udko gotować w osolonej wodzie. Po 15 minutach dodać warzywa i przyprażoną cebulę. Gdy mięso i warzywa będą miękkie, wyjąć wszystko z wywaru. Udko obrać ze skóry, oddzielić od kości i pokroić w kostkę. Cytrynę umyć, zetrzeć na małych oczkach tarki skórkę. Cytrynę pokroić w półplasterki, usunąć pestki. Skórkę wraz z pokrojoną cytryną dodać do wywaru. Gotować 10 minut. Na dwie minuty przed końcem, wrzucić mięso i pokrojoną w krążki marchewkę. Na końcu dolać śmietanę ale nie zagotowywać już zupy. Podawać z wcześniej ugotowanym ryżem.
Smacznego !