Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Ciasto francuskie z warzywami z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 13 Luty, 2013 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

Opakowanie mrożonego ciasta

marchewka

ćwiartka selera

mała cukinia

mała cebula

2 łyżki pestek z dyni

jajko

łyżka oliwy

łyżka masła

łyżka sosu sojowego

pieprz

sól

Ciasto rozmrozić. Pestki uprażyć na patelni. Na oliwie i maśle podsmażyć obrane i starte warzywa. Dodać posiekaną cebulę. Posolić, popieprzyć, przyprawić sosem sojowym. Dodać pestki, wymieszać. Ciasto pokroić na kwadraty. Nakładać farsz, zawijając rogi do środka. Każdy kawałek posmarować z wierzchu roztrzepanym jajkiem. Wstawić do piekarnika ( 220 stopni) i piec przez 15 minut.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)