Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Dorsz zapiekany z ziemniakami i dynią z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 17 Luty, 2013 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

filet z dorsza

kilka ziemniaków

kawałek dyni

bulion

gałązka rozmarynu albo tymianku

sok z cytryny

łyżka oliwy z oliwek

sól

tłuczony pieprz

Umyty i osuszony filet posolić, popieprzyć, skropić sokiem z cytryny i wstawić do lodówki na 15 minut.  Ziemniaki gotować w bulionie przez 10 minut. Po tym czasie dodać dynię pokrojoną w kostkę i gotować przez 10 minut. Ziemniaki i dynię odcedzić, przełożyć do żaroodpornego naczynia. Zalać szklanką bulionu. Ułożyć gałązkę rozmarynu albo tymianku. Na wierzch ułożyć filety. Polać oliwą. Wstawić do piekarnika i piec w temperaturze ok. 200 stopni przez 25 minut.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)