Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Sałatka z selera naciowego z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 21 Luty, 2013 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

Kilka łodyg selera naciowego

4 łyżki soku z cytryny

3 łyżki oliwy z oliwek

2 ząbki czosnku

2 łyżki jasnego sosu sojowego

łyżeczka cukru

Łodygi selera pokroić na 1 – centymetrowe kawałki. Wrzucić do wrzącej, osolonej wody i gotować przez 3 minuty. Do miseczki wlać sok z cytryny, następnie wlewać oliwę, mieszając. Dodać sos sojowy, zmiażdżony czosnek i cukier ( cały czas mieszać). Kawałki selera odcedzić i jak wystygną, wrzucić do sosu. Wstawić do lodówki. Podawać zimne. Tak przygotowany seler naciowy, następnego dnia, smakuje jak kiszony.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)