Składniki :
cienka kiełbasa
cebula
10 dag kapusty kiszonej
4 ziemniaki
chrzan
łyżka masła
sól
pieprz
szczypiorek
Cebulę pokroić w listki i zeszklić na patelni ( posolić, popieprzyć). Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, dodać łyżkę masła i zrobić z nich pure‘e. Kiełbasę pokroić na części i każdą z nich rozciąć wzdłuż tak, żeby leżała płasko, ale aby jej części nadal były połączone. Kapustę kiszoną pokroić. Płaskie kawałki kiełbasy ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Na każdy nałożyć zeszkloną cebulę, potem kapustę i ziemniaki. Na wierzch dodać po łyżeczce chrzanu. Wstawić do piekarnika i piec przez 15 minut ( aż do zrumienienia wierzchu ). Przed podaniem, posypać szczypiorkiem.
Smacznego !