Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kiełbasa zapiekana z kapustą, ziemniakami i chrzanem z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 5 Marzec, 2013 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

cienka kiełbasa

cebula

10 dag kapusty kiszonej

4 ziemniaki

chrzan

łyżka masła

sól

pieprz

szczypiorek

Cebulę pokroić w listki i zeszklić na patelni ( posolić, popieprzyć). Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, dodać łyżkę masła i zrobić z nich pure‘e. Kiełbasę pokroić na części i każdą z nich rozciąć wzdłuż tak, żeby leżała płasko, ale aby jej części nadal były połączone. Kapustę kiszoną pokroić. Płaskie kawałki kiełbasy ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Na każdy nałożyć zeszkloną cebulę, potem kapustę i ziemniaki. Na wierzch dodać po łyżeczce chrzanu. Wstawić do piekarnika i piec przez 15 minut ( aż do zrumienienia wierzchu ). Przed podaniem, posypać szczypiorkiem.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)