Kurczaki z jajek
Składniki :
jajka
majonez
plaser żółtego sera
łyżeczka kurkumy
sałata
listki natki
ziarenka pieprzu
Ugotować jajka na twardo ( dobrze wrzucić zapałkę do wody, wtedy skorupki nie pękną ). Majonez wymieszać z kurkumą, ser pokroić na małe trójkąty. Ugotowane jajka obrać, z góry i z dołu odciąć kapturki. Jajka ułożyć na talerzu, na liściach sałaty. Na odciętą część nałożyć majonez, wyrównując go wykałaczką i włożyć po dwa ziarenka pieprzu – jako oczy, a trójkąty sera jako dzióbki. Na ” główkę” położyć odcięty wcześniej kapturek, Pozostałe kapturki przystroić resztą majonezu i listkami natki. Obok można dodać oliwki, kapturki pomidorów albo co innego – wedle uznania.
Smacznego !