Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kurczaki z jajek z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 23 Marzec, 2013 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Kurczaki z jajek

Składniki :

jajka

majonez

plaser żółtego sera

łyżeczka kurkumy

sałata

listki natki

ziarenka pieprzu

Ugotować jajka na twardo ( dobrze wrzucić zapałkę do wody, wtedy skorupki nie pękną ). Majonez wymieszać z kurkumą, ser pokroić na małe trójkąty. Ugotowane jajka obrać, z góry i z dołu odciąć kapturki. Jajka ułożyć na talerzu, na liściach sałaty. Na odciętą część nałożyć majonez, wyrównując go wykałaczką i włożyć po dwa ziarenka pieprzu – jako oczy, a trójkąty sera jako dzióbki. Na ” główkę” położyć odcięty wcześniej kapturek, Pozostałe kapturki przystroić resztą majonezu i listkami natki. Obok można dodać oliwki, kapturki pomidorów albo co innego – wedle uznania.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)