Składniki :
Pół kg białej kiełbasy surowej
5 ząbków czosnku
marchewka
5 szalotek
3 łyżki chrzanu
5 łyżek śmietany
świeży majeranek
listki rukoli
Obrać ząbki czosnku, szalotki, marchewkę. Marchewkę pokroić na krążki ( ok. 2 cm). Wszystko wrzucić na suchą patelnię i obsmażać przez kilka minut, mieszając. Pęta kiełbasy ( końcówki) zawinąć, aby nie rozpadły się podczas pieczenia. Ułożyć je w żaroodpornym naczyniu. Na nie dodać czosnek, szalotki i marchewkę z patelni, rozrzucając wszystko na całość. Chrzan zmieszać ze śmietaną i polać na wierzch potrawy. Wstawić do piekarnika i piec przez godzinę w temperaturze 180 stopni. Gotowe danie posypać listkami świeżego majeranku i rukoli.
Smacznego !