Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Biała kiełbasa pieczona z chrzanem z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 28 Marzec, 2013 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

Pół kg białej kiełbasy surowej

5 ząbków czosnku

marchewka

5 szalotek

3 łyżki chrzanu

5 łyżek śmietany

świeży majeranek

listki rukoli

Obrać ząbki czosnku, szalotki, marchewkę. Marchewkę pokroić na krążki ( ok. 2 cm). Wszystko wrzucić na suchą patelnię i obsmażać przez kilka minut, mieszając. Pęta kiełbasy ( końcówki) zawinąć, aby nie rozpadły się podczas pieczenia. Ułożyć je w żaroodpornym naczyniu. Na nie dodać czosnek, szalotki i marchewkę z patelni, rozrzucając wszystko na całość. Chrzan zmieszać ze śmietaną i polać na wierzch potrawy. Wstawić do piekarnika i piec przez godzinę w temperaturze 180 stopni. Gotowe danie posypać listkami świeżego majeranku i rukoli.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)