Składniki :
- kiełbasa
- papryka czerwona
- papryka żółta
- papryka chili
- 2 – 3 pomidory
- cebula
- sól
- oliwa
- listki bazylii
Kiełbasę przekroić wzdłuż i każdy kawałek znowu wzdłuż, tak, żeby powstały słupki ( każdy – ok 15 cm). Wrzucić na patelnię i smażyć na niewielkiej ilości oliwy. Z papryk usunąć gniazda nasienne ( z chili nie). Papryki pokroić na drobne kawałki. Dusić w rondelku na oliwie ( 2 łyżki ). Dodać obraną i posiekaną cebulę. Posolić. Po kilku minutach, dodać obrane ze skórki i pokrojone pomidory. Dusić przez kilka minut. Gotowe warzywa wyłożyć na półmisek, na nie kiełbaski. Przystroić listkami bazylii. Dobrze podawać z ryżem.
Smacznego !