Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kiełbaski z papryką na ostro z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 15 Kwiecień, 2013 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Kiełbaski z papryką na ostro

Składniki :

  • kiełbasa
  • papryka czerwona
  • papryka żółta
  • papryka chili
  • 2 – 3 pomidory
  • cebula
  • sól
  • oliwa
  • listki bazylii

Kiełbasę przekroić wzdłuż i każdy kawałek znowu wzdłuż, tak, żeby powstały słupki ( każdy – ok 15 cm). Wrzucić na patelnię i smażyć na niewielkiej ilości oliwy. Z papryk usunąć gniazda nasienne ( z chili nie). Papryki pokroić na drobne kawałki. Dusić w rondelku na oliwie ( 2 łyżki ). Dodać obraną i posiekaną cebulę. Posolić. Po kilku minutach, dodać obrane ze skórki i pokrojone pomidory. Dusić przez kilka minut. Gotowe warzywa wyłożyć na półmisek, na nie kiełbaski. Przystroić listkami bazylii. Dobrze podawać z ryżem.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)