Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Bakłażany nadziewane mięsem z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 18 Kwiecień, 2013 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Bakłażany nadziewane mięsem
Składniki :
  • 2 bakłażany
  • 100 gram mielonego mięsa
  • cebula
  • 2 łyżki zielonego groszku ( najlepiej mrożonego )
  • łyżeczka oregano
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • łyżeczka ostrej papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g startego żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
Umyte bakłażany przekroić wzdłuż na pół, wykroić miąższ, zostawiając ok. 1 cm od skórki. Miąższ posolić i odstawić na sitku, aby puścił sok. Na rozgrzaną oliwę, na patelni, wrzucić drobno pokrojoną cebulę i posiekany czosnek. Po trzech minutach, dodać mięso, rozmrożony groszek, pokrojony miąższ bakłażanów, oregano, słodką i ostrą paprykę, sól i pieprz. Wymieszać i dusić na niezbyt dużym ogniu przez 13 minut. Gotowe mięso nałożyć do skórek bakłażanów, posypać żółtym serem i piec w piekarniku przez ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. Przed podaniem, posypać koperkiem.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)