Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Pikantne udka kurczaka z imbirem z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 21 Kwiecień, 2013 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Pikantne udka kurczaka z imbirem

Składniki :

  • udka kurczaka albo podudzia ( pałeczki )
  • dymka
  • papryka
  • papryczka chili
  • kawałek świeżego imbiru
  • pół szklanki bulionu
  • łyżeczka sosu sojowego
  • łyżka octu balsamicznego
  • łyżeczka cukru
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka oliwy
  • łyżka masła
  • sól

Udka kurczaka posolić, włożyć do żaroodpornego naczynia. Polać oliwą. Piec przez 30 minut. Paprykę i dymkę pokroić ( ze szczypiorem ), posiekać papryczkę chili. Tak przygotowane warzywa razem z obranym czosnkiem, smażyć na maśle przez kilka minut. Wszystko dodać do udek. Dolać bulion, ocet, starty imbir i cukier. Przyprawić solą. Dusić ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. Gotowe danie posypać szczypiorkiem.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)