Makaron z avocado
Składniki :
- Makaron wstążki
- 2 avocado
- papryka
- 1/4 szklanki soku z cytryny
- 3 łyżki bulionu
- szczypiorek
- 2 dag orzechów włoskich ( albo innych )
- starty żółty ser
- 2 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
Avocado obrać, wyjąć pestki, pokroić w kostkę. Lekko skropić sokiem z cytryny ( ale nie całym ), żeby nie zsiniały. Pokroić paprykę na drobne kawałki, orzechy roztłuc. Oliwę rozgrzać w rondelku, wrzucić paprykę i orzechy. Smażyć, mieszając ok. 3 minut. Dodać avocado, ( zostawiając trochę surowych cząstek ) i sok z cytryny. Posolić, dodać pieprz. Wymieszać i dusić ok. 7 minut. Na dwie minuty przed końcem, dodać bulion i szczypiorek. Gotowy sos nałożyć na ugotowany makaron, posypać żółtym serem i dodać surowe kawałki avocado.
Smacznego !