Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Makaron z avocado z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 22 Kwiecień, 2013 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Makaron z avocado

Składniki :

  • Makaron wstążki
  • 2 avocado
  • papryka
  • 1/4  szklanki soku z cytryny
  • 3 łyżki bulionu
  • szczypiorek
  • 2 dag orzechów włoskich ( albo innych )
  • starty żółty ser
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

Avocado obrać, wyjąć pestki, pokroić w kostkę. Lekko skropić sokiem z  cytryny ( ale nie całym ), żeby nie zsiniały. Pokroić paprykę na drobne kawałki, orzechy roztłuc. Oliwę rozgrzać w rondelku, wrzucić paprykę i orzechy. Smażyć, mieszając ok. 3 minut. Dodać avocado, ( zostawiając trochę surowych cząstek ) i sok z cytryny. Posolić, dodać pieprz. Wymieszać i dusić ok. 7 minut. Na dwie minuty przed końcem, dodać bulion i szczypiorek. Gotowy sos nałożyć na ugotowany makaron, posypać żółtym serem i dodać surowe kawałki avocado.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)