Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Szaszłyki w sosie curry z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 24 Kwiecień, 2013 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

pierś kurczaka

3 plastry mięsa wieprzowego

kilka małych pieczarek

papryka

cebula

Marynata :

kawałek selera

pół natki pietruszki

ząbek czosnku

łyżka tymianku

łyżeczka słodkiej papryki w proszku

łyżeczka szafranu

sok z limonki

starta skórka z limonki

sól

pieprz

Składniki marynaty zmiksować, dodać sól i pieprz. Plastry mięsa wieprzowego i pierś kurczaka pokroić w kostkę. Włożyć do marynaty, wstawić do lodówki na pół godziny. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Nadziewać na patyczki, na przemian : mięso z marynaty, pieczarkę, paprykę, cebulę, itd. Piec na grillu albo w piekarniku ( końce patyczków oprzeć na brzegach niedużego żaroodpornego naczynia), aż szaszłyki się zrumienią i wypieką w środku.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)