Składniki :
pierś kurczaka
3 plastry mięsa wieprzowego
kilka małych pieczarek
papryka
cebula
Marynata :
kawałek selera
pół natki pietruszki
ząbek czosnku
łyżka tymianku
łyżeczka słodkiej papryki w proszku
łyżeczka szafranu
sok z limonki
starta skórka z limonki
sól
pieprz
Składniki marynaty zmiksować, dodać sól i pieprz. Plastry mięsa wieprzowego i pierś kurczaka pokroić w kostkę. Włożyć do marynaty, wstawić do lodówki na pół godziny. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Nadziewać na patyczki, na przemian : mięso z marynaty, pieczarkę, paprykę, cebulę, itd. Piec na grillu albo w piekarniku ( końce patyczków oprzeć na brzegach niedużego żaroodpornego naczynia), aż szaszłyki się zrumienią i wypieką w środku.
Smacznego !