Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kofty z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 29 Kwiecień, 2013 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Kofty

Składniki :

  • pół kg jagnięciny albo wołowiny
  • łyżka listów mięty
  • łyżeczka suszonej kolendry
  • łyżeczka kminu rzymskiego
  • cebula
  • papryczka chili
  • sól
  • oliwa
  • garść orzeszków pistacjowych

Cebulę drobno posiekać. Mięso zmielić. Wymieszać z cebulą, posiekaną miętą, kolendrą, kminem, posiekaną chili. Dodać sól. Formować małe, kilkucentymetrowe kiełbaski. Smażyć je na patelni, na oliwie, obracając tak, aby z każdej strony były zarumienione a w środku usmażone. Orzeszki roztłuc w moździerzu i uprażyć na suchej patelni. Gotowe kofty wyłożyć na półmisek, posypać uprażonymi orzeszkami i świeżymi listkami mięty.

Druga wersja : wszystko tak samo, tylko po uformowaniu kiełbasek, można je nadziać na patyczki i piec na grillu.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)