Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kurczę pieczone z Guacamole z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 4 Maj, 2013 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.



Składniki

pierś z kurczaka

avocado

limonka

2 pomidory

sól

łyżeczka oliwy

Pierś kurczaka posolić, polać oliwą, wstawić na 20 minut do rozgrzanego piekarnika. Avocado obrać, wyjąć pestkę, pokroić na małe kawałki. Z pomidorów usunąć skórkę, wyciąć ( od góry) gniazdo nasienne, pokroić. Z umytej limonki, na tarce o małych oczkach, zetrzeć skórkę. Kawałki avocado zmiksować z pomidorami, dodać skórkę z limonki i sok. Posolić. Tak przygotowany sos podawać z upieczoną piersią kurczaka ( albo całym kurczakiem). Dobrym dodatkiem do sosu jest bagietka.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)