Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Biszkopt z truskawkami i bitą śmietaną z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 5 Maj, 2013 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

4 żółtka

2 szklanki mąki

pół szklanki mleka

szklanka cukru pudru

łyżeczka proszku do pieczenia

bita śmietana

truskawki

listki mięty

Żółtka wbić do miski, dodać przesianą mąkę, cukier puder, mleko i proszek do pieczenia. Dokładnie zmiksować na gładką masę. Przełożyć do formy, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu, nie otwierać gwałtownie piekarnika, zrobić szparkę, poczekać aż ciasto wystygnie. Wyjąć je, dodać bitą śmietanę, truskawki i listki mięty.

Bita śmietana :

Schłodzoną śmietanę przelać do miski, ubić mikserem. Gdy zgęstnieje, dodać 3 łyżeczki cukru pudru, pół łyżeczki soku z cytryny i cukier waniliowy. Ubijać aż będzie sztywna.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)