Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Domowy ketchup z cukinią z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 9 Maj, 2013 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Domowy ketchup z cukinią

Składniki :

  • 1, 5 kg cukinii
  • 1/2 kg cebuli
  • garść soli
  • 2 szklanki cukru
  • 300 g koncentratu pomidorowego
  • łyżka papryki ostrej
  • łyżka papryki słodkiej
  • 3 – 4 pomidory
  • szklanka octu

Cukinię obrać, pozbawić pestek ( chyba, że młoda, to nie ). Zetrzeć na grubej tarce. Cebule pokroić w piórka. Starte cukinie i pokrojone cebule przełożyć do miski, zasypać solą, przykryć i odstawić na minimum 6 godzin. Potem zmiksować, przełożyć do garnka. Dodać cukier, paprykę, koncentrat pomidorowy, obrane ze skórki i pokrojone pomidory. Gotować przez 20 minut często mieszając. Dodać ocet, zagotować i przełożyć do wyparzonych słoiczków ( wychodzi ok. 5 litrowych ).

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)