Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Gulasz z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 13 Maj, 2013 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Gulasz


Składniki :

  • 70 dkg mięsa wołowego z udźca
  • 4 duże cebule
  • 2 łyżki mąki
  • 2 papryczki chili
  • 3 – 4 ząbki czosnku
  • puszka pomidorów
  • 2 liście laurowe
  • łyżka słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki octu
  • 1 litr bulionu wołowego
  • oliwa

Mięso pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka ( na dwie łyżki rozgrzanej oliwy). Posolić, popieprzyć. Posypać mąką. Wymieszać. Dodać posiekane: czosnek, cebulę, papryczki chili.  Następnie pomidory z puszki oraz ocet. Wszystko wymierzać zalać bulionem, dorzucić liście laurowe i gotować na niezbyt dużym ogniu przez trzy godziny.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)