Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Pilaw z kaszy gryczanej i warzyw z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 23 Maj, 2013 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

ilaw z kaszy gryczanej i warzyw

Składniki :

  • 100 g kaszy gryczanej
  • 2 kolorowe papryki
  • cukinia
  • bakłażan
  • cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • pół łyżki kolendry
  • jajko
  • sól
  • pieprz
  • 150 mililitrów bulionu warzywnego

Kaszę ugotować na półmiękko w osolonej wodzie. Bakłażana posolić ze wszystkich stron, odstawić na 15 minut ( nie będzie smaku gorczycy ). Po tym czasie, umyć go i pokroić w plasterki. Cukinię obrać, usunąć pestki, pokroić. Z papryk usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę a cebulę w piórka. Warzywa i posiekany czosnek wrzucić do rondelka na oliwę i smażyć ok. 2 minut. Dodać odcedzoną kaszę, wywar warzywny, kolendrę, sól i pieprz. Wymieszać i dusić przez 3 minuty. Gdy wywar zostanie wchłonięty, wbić jajko. Delikatnie wymieszać dopiero aż się zetnie.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)