Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Łopatka z salsą z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 26 Maj, 2013 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

łopatka

sól

2,5 szklanki wody

Salsa:

4 pomidory

łyżka listków świeżej kolendry lub bazylii

pół cebuli

pół szklanki przegotowanej zimnej wody

sól

Łopatkę pokroić w plastry, potem w kostkę ( ok. 3 cm). Posolić i wrzucić na patelnię ( bez tłuszczu ). Zalać wodą i gotować do czasu aż woda wyparuje. Smażyć jeszcze 10 minut aż kawałki mięsa będą rumiane. Pomidory obrać ze skórki, drobno pokroić, cebulę pokroić w listki, potem w w małą kostkę. Listki kolendry albo bazylii posiekać. Wszystko posolić i zalać wodą. Tak przygotowaną łopatkę z salsą można podawać w plackach tortilli, dodając listek chrupiącej sałaty.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)