Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Halibut z podsmażanym szpinakiem z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 12 Czerwiec, 2013 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

filety halibuta

pół kg młodego szpinaku

koperek

sok z cytryny

2 łyżki masła

łyżeczka świeżo zmielonej gałki muszkatołowej

sól

pieprz

oliwa z oliwek

Koperek posiekać, wymieszać z sokiem cytryny, oliwą, pieprzem i solą. Taką marynatą natrzeć filety halibuta. Smażyć na oliwie ok 3 minut z każdej strony. Umyte listki szpinaku wrzucić na rozgrzane masło na patelni. Zamieszać, posypać gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Smażyć aż zmiękną. Gotowe filety wyłożyć na półmisek razem ze szpinakiem.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)