Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Schab pieczony, soczysty z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 13 Czerwiec, 2013 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

1 kg schabu

tłuczony pieprz

sól morka

gałązka rozmarynu

majeranek

3 ząbki czosnku

2 łyżki oliwy z oliwek

Schab związać nitką ( zachowa ładny kształt), obtoczyć w soli i pieprzu, zawinąć w folię spożywczą i wstawić na godzinę do lodówki. Po tym czasie obsmażyć mięso z każdej strony na oliwie, na patelni. Przełożyć schab do folii aluminiowej, wyłożonej na żaroodpornym naczyniu. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, obsypać majerankiem a na wierzch położyć gałązkę rozmarynu. Zawinąć szczelnie w folię i piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 40 – 42 minuty.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)