Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Zupa fasolowa z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 16 Czerwiec, 2013 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

30 dkg boczku wędzonego surowego

20 dkg fasolki średniej

mała włoszczyzna

kilka ziemniaków

majeranek

sól

Do ok. dwóch litrów wody włożyć boczek, dodać sól i gotować przez 20 minut. Dodać wcześniej namoczoną fasolkę i gotować 15 minut. Po tym czasie, wyjąć boczek ( jak ostygnie, będzie dobry do kanapek ), dodać obraną włoszczyznę i  obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki. Wsypać łyżeczkę majeranku i gotować przez 20 minut.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)