Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Pierogi z serem i rodzynkami z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 17 Czerwiec, 2013 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Pierogi z serem i rodzynkami

Składniki :

  • Ciasto:
  • 2 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki gorącej wody
  • 1/4 szklanki zimnej wody
  • łyżeczka oliwy
  • jajko

  • Farsz:
  • pół kg białego sera
  • jajko
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • 3 łyżki śmietany
  • rodzynki ( łyżka )
  • łyżka cukru
  • szczypta soli

Ser utrzeć z jajkiem, żółtkiem, śmietaną i cukrem. Dodać cukier waniliowy, opłukane i osuszone rodzynki. Mąkę zalać gorącą wodą, dodać zimną, dodać jajko, oliwę. Wyrobić ciasto, rozwałkować i wycinać krążki przy pomocy szklanki. Nakładać do każdego krążka farsz i lepić. Gotować w osolonej wodzie przez trzy minuty od czasu, kiedy pierogi wypłyną na powierzchnię. Podawać ze śmietaną.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)