Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Polędwiczka wieprzowa faszerowana z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 19 Czerwiec, 2013 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Polędwiczka wieprzowa faszerowana

Składniki :

  • polędwiczka wieprzowa
  • pół pora
  • papryka
  • papryczka chili
  • 2 suszone pomidory
  • łyżka oliwy
  • sól
  • tłuczony pieprz

Paprykę i pora pokroić w dość cienkie paski, papryczkę chili posiekać i wszystko wrzucić na patelnię, na oliwę. Smażyć przez 5 minut ( mieszając). Polędwiczkę przekroić wzdłuż ale nie do końca. Nakładać podsmażone warzywa, dodać pokrojone w paski suszone pomidory. Zawinąć brzegi polędwiczki i związać ją nitką. Posolić, obtoczyć w pieprzu. Piec ok. 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Można podawać z listkami mięty.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)