Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Lody śmietankowe z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 23 Czerwiec, 2013 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Lody śmietankowe

Składniki :

  • 2 jajka
  • pół szklanki cukru
  • 2 szklanki 30 procentowej śmietanki
  • łyżka przegotowanej ciepłej wody
  • szczypta soli

Do miski wbić białka, dodać szczyptę soli, ubić na sztywną pianę. W drugiej misce ubić żółtka z cukrem ( dodać łyżkę wody) tak, aby masa zrobiła się jasna. W trzeciej misce miksować śmietankę aż powstanie krem. Do śmietanki-kremu dodać ubite białka i żółtka, wszystko delikatnie wymieszać. Przełożyć do pucharków lub salaterek. Wstawić do zamrażalnika na kilka godzin. Zmrożone lody można podawać z owocami.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)