Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Schab w piwnej marynacie i leczo z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 25 Czerwiec, 2013 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Schab w piwnej marynacie i leczo

Składniki :

  • plastry schabu środkowego
  • żółta cukinia
  • 2 pomidory malinowe
  • cebula
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • 5 dkg sera żółtego twardego
  • listki bazylii
  • marynata:
  • 1/3 szklanki piwa jasnego
  • 2 łyżki musztardy
  • łyżka miodu
  • liść laurowy ( pokruszyć )
  • sól
  • pieprz tłuczony

Plastry schabu lekko roztłuc i włożyć na kilka godzin do marynaty ( połączyć i wymieszać składniki ). Cukinie, pomidory, cebulę obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Cukinię i cebulę wrzucić do rondelka na rozgrzaną oliwę. Dusić przez 3 minuty. Następnie wrzucić pomidory, posolić i dusić jeszcze przez 5 minut na średnim ogniu. Mięso wyjąc z marynaty, położyć na kratce piekarnika ( albo na grillu ), włączyć funkcję grill i piec przez 10 minut. Po pięciu minutach odwrócić na drugą stronę. Gotowe mięso i leczo wyłożyć na półmisek, leczo posypać startym żółtym serem. Przystroić listkami bazylii.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)