Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Pulpety z serem z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 6 Lipiec, 2013 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Pulpety z serem

Składniki:

  • 60 dkg mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
  • jajko
  • 10 dkg żółtego sera
  • 4 łyżki bułki tartej
  • ząbek czosnku
  • 2 papryczki czereśniowe albo chili
  • 4 pomidory
  • cebula
  • 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • 2 szklanki bulionu
  • sól
  • trochę mąki
  • łyżka oliwy
  • łyżka masła

Mięso wymieszać z jajkiem, bułką tartą, zmiażdżonym czosnkiem, drobno pokrojoną cebulą i posiekanymi papryczkami czereśniowymi albo chili. Dodać sól. Ser żółty pokroić w małą kostkę. Formować placuszki, w środek każdego nakładać kostkę sera i mięso zawinąć w kulkę. Każdą obtoczyć w mące i obsmażyć na oliwie, na patelni. W rondelku rozpuścić masło, dodać obrane ze skórki, pokrojone pomidory. Dodać słodką paprykę w proszku, trochę soli. Podgrzewać aż pomidory będą miękkie. Wlać bulion, zagotować, zmniejszyć ogień, dodać koncentrat pomidorowy i pulpety. Gotować 20 minut.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)