Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Sernik z musem malinowym z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 22 Lipiec, 2013 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Sernik z musem malinowym

Składniki :

  • 1 kg sera śmietanowego
  • szklanka cukru
  • kostka masła
  • cukier waniliowy ( całe opakowanie )
  • 10 jajek
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 25 dkg malin

Żółtka ubić z masłem ( powinno być miękkie ), cukrem, cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia na jasną, puszystą masę. Do niej dodawać stopniowo ser, cały czas miksować. Na końcu dodać mąkę ziemniaczaną. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy, delikatnie wymieszać. Tortownicę albo brytfankę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Wstawić na blachę ( na drugi poziom od dołu ) i piec przez 80 minut w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie zostawić sernik w piekarniku na 20 minut aby ostygł. Gotowe porcje sernika polewać musem malinowym. Na wierzch dodać świeże maliny.

Mus :

Połowę malin podgrzewać z dwiema łyżeczkami cukru w rondelku na małym ogniu aż wypuszczą sok. Mieszać.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)