Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Filety z kaczki w sosie pomarańczowym z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 25 Lipiec, 2013 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Filety z kaczki w sosie pomarańczowym

Składniki :

  • 2 piersi z kaczki
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • sok ze świeżej pomarańczy

Filety z kaczki natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem. Przełożyć do miseczki i zalać sokiem z pomarańczy. Odstawić na noc do lodówki. Następnego dnia wyjąć je z marynaty i smażyć na patelni przez 15 minut. Przełożyć do żaroodpornego naczynia skórką do góry, podlać marynatą z soku pomarańczy i piec w piekarniku przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Dobre z pyzami.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)