Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Musztarda domowa z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 9 Sierpień, 2013 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Musztarda domowa

Składniki :

  • 3 łyżki żółtej gorczycy
  • 3 łyżki czarnej gorczycy
  • 6 łyżek octu z białego wina
  • 8 łyżek wody
  • 1/4 łyżeczki soli
  • szczypta brązowego cukru

Ziarna gorczycy wymieszać, zalać octem i wodą. Odstawić na noc (przykryć folią spożywczą). Jak gorczyca wchłonie płyn, przełożyć ją do blendera, dodać wodę i miksować aż do pożądanej konsystencji. (część gorczycy można zostawić w całości i dodać do zmiksowanej masy). Doprawić solą i cukrem. Przełożyć do słoiczka, zakręcić. Przechowywać w lodówce.

Do zmiksowanej musztardy, można dodać łyżeczkę miodu, koperek, curry czy inne ulubione zioła.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)