Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kurczak smażony z selerem korzeniowym z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 19 Sierpień, 2013 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Kurczak smażony z selerem korzeniowym

Składniki:

  • Pierś z kurczaka ( podwójna )
  • mały seler
  • 2 małe marchewki
  • 3 papryczki chili
  • łyżeczka świeżych listków bazylii
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • łyżka oliwy
  • sól morska
  • łyżka oleju kokosowego
  • łyżka oliwy

Piersi kurczaka pokroić wzdłuż, następnie w cienkie plastry – prawie płatki. Posolić. Do miseczki wlać sos sojowy, oliwę i wrzucić zgniecione ząbki czosnku. Płatki kurczaka przełożyć do marynaty, dokładnie wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin. Seler pokroić na cienkie plasterki, marchewki w cienkie słupki. Papryczki chili posiekać razem z pestkami. Na patelni rozgrzać olej kokosowy, wrzucić kurczaka z marynatą. Smażyć trzy minuty. Dodać, marchewkę, seler, papryczki chili i listki bazylii. Wszystko smażyć ok. 10 minut, często mieszając. Podawać z ryżem.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)