Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Schab ze świeżym majerankiem z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 30 Sierpień, 2013 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Schab ze świeżym majerankiem

Składniki :
  • 1/2 kg schabu środkowego
  • 3 łyżki świeżego majeranku
  • 6 ząbków czosnku
  • sól
  • pieprz
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • 2 posiekane papryczki chili
  • oliwa z oliwek
Schab umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Czosnek pokroić w słupki. Z każdej strony mięsa zrobić dość głębokie nacięcia ale nie na wylot ( jak na kotlety ). W każde włożyć pokrojony czosnek. Natrzeć solą, pieprzem i słodką papryką. Mięso polać oliwą i obtoczyć świeżym majerankiem i papryczkami chili. Zawinąć w folię do pieczenia i wstawić do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Odwinąć folię i piec jeszcze przez 20 minut. Wyłączyć piekarnik i po piętnastu minutach podawać mięso.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)