Szaszłyki w sosie ostrygowym
Składniki :
- 1/2 kg piersi kurczaka
- 20 dkg boczku wędzonego
- 2 cebule
- 2, 3 papryki
- 4 łyżki sosu ostrygowego ( do kupienia w działach z azjatycką żywnością )
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- świeżo mielony pieprz
Do miseczki wlać sos ostrygowy i oliwę. Dodać sól i pieprz. Mięso pokroić w kostkę, przełożyć do miseczki z marynatą. Wymieszać i wstawić do lodówki na godzinę. Cebule i papryki pokroić w ćwiartki, boczek w paski grubości ok, 1 cm. Zamarynowane mięso nabijać na przemian z cebulą, boczkiem, papryką itd. Smażyć na grillu albo w piekarniku na kratce do czasu aż mięso będzie miękkie.
Smacznego !