Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Szaszłyki w sosie ostrygowym z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 1 Wrzesień, 2013 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Szaszłyki w sosie ostrygowym

Składniki :
  • 1/2 kg piersi kurczaka
  • 20 dkg boczku wędzonego
  • 2 cebule
  • 2, 3 papryki
  • 4 łyżki sosu ostrygowego ( do kupienia w działach z azjatycką żywnością )
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • świeżo mielony pieprz
Do miseczki wlać sos ostrygowy i oliwę. Dodać sól i pieprz. Mięso pokroić w kostkę, przełożyć do miseczki z marynatą. Wymieszać i wstawić do lodówki na godzinę. Cebule i papryki pokroić w ćwiartki, boczek w paski grubości ok, 1 cm. Zamarynowane mięso nabijać na przemian z cebulą, boczkiem, papryką itd. Smażyć na grillu albo w piekarniku na kratce do czasu aż mięso będzie miękkie.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)