Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Clafoutis z pomidorkami koktajlowymi

Redaktor admin on 16 Wrzesień, 2013 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Clafoutis z pomidorkami koktajlowymi

Składniki :

  • 4 jajka
  • czubata łyżka mąki
  • 4 łyżki mleka
  • 200 ml śmietany
  • 5 dkg parmezanu
  • dwie łyżki listków bazylii
  • 70 dkg pomidorków koktajlowych
  • łyżka masła
  • sól
  • pieprz

Jajka ubić w misce. Dodać mąkę, mleko, śmietanę. Dokładnie wymieszać. Dodać grubo posiekane listki bazylii, część parmezanu, sól i pieprz. Dno naczynia żaroodpornego posmarować masłem. Ułożyć pomidorki a na nie wylać ciasto. Piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 35 minut. Gotowe danie posypać resztą parmezanu.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)