Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Wątróbka drobiowa z jabłkami z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 6 Październik, 2013 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Wątróbka drobiowa z jabłkami

Składniki :

  • 1/2 kg wątróbki drobiowej
  • 2 jabłka ( reneta )
  • 2 cebule
  • 3 łyżki oliwy
  • łyżka masła
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • majeranek

Wątróbki umyć, oczyścić z błon. Wrzucić na patelnię, na rozgrzaną oliwę. Smażyć aż się dość mocno zrumienią i nie będą surowe w środku ( ok. 8 minut ). Pod koniec smażenia posolić. Jabłka obrać ze skórki, pokroić na małe kawałki ( usunąć gniazda nasienne ). Cebule pokroić w krążki. Pokrojone jabłka i cebule dusić w rondelku na maśle. Skropić sokiem z cytryny. Posypać majerankiem i pieprzem. Uduszone jabłka z cebulą ( nie powinny być zbyt miękkie ) dodać na minutę do wątróbki.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)