Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kotlety mielone z pieczarkami z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 14 Październik, 2013 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Kotlety mielone z pieczarkami

Składniki :

  • 60 dkg łopatki wieprzowej
  • 20 dkg pieczarek
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka natki pietruszki
  • jajko
  • kajzerka
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

Mięso zmielić. Kajzerkę namoczyć w wodzie. Wyciśniętą dodać do zmielonego mięsa a także obrane i starte na tarce o grubych oczkach pieczarki, cebulę i posiekaną natkę. Wbić jajko, dodać drobno posiekany czosnek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać. Formować okrągłe kotlety, lekko je spłaszczając. Każdy obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oliwie, na patelni na rumiano z obu stron. Po obsmażeniu zmniejszyć ogień i dosmażać  (od czasu do czasu obracać kotlety) tak aby nie były w środku surowe.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)