Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kiszka chińska z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 18 Październik, 2013 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Kiszka chińska

Składniki :

  • pół szklanki ryżu
  • mała papryka
  • dymka ze szczypiorem
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki zielonego groszku
  • łyżeczka oleju sezamowego
  • łyżka oliwy
  • łyżeczka jasnego sosu sojowego
  • sól
  • jelito wieprzowe ( można kupić )

Jelito wymoczyć w zimnej wodzie ( przez godzinę ), ryż ugotować w osolonej wodzie. Dymkę ze szczypiorem i paprykę drobno pokroić i wrzucić na trzy minuty na patelnię na olej sezamowy. Na pół minuty przed końcem dodać drobno posiekany ząbek czosnku i sos sojowy. Wyłączyć, dodać ugotowany ryż i groszek. Wszystko wymieszać i nakładać do jelita ( najlepiej maszynką do nabijania). Związać końcówki. Gotowe, podsmażyć na patelni na oliwie aż się zrumieni.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)