Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Polędwiczki jagnięce z sosem greckim

Redaktor admin on 28 Październik, 2013 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Polędwiczki jagnięce z sosem greckim

Składniki:

  • polędwiczki jagnięce
  • sól morska
  • oregano
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

sos tzatziki :

  • mały jogurt naturalny
  • ząbek czosnku
  • mały ogórek
  • sól
  • łyżka soku z cytryny
  • łyżeczka świeżych listków mięty

Polędwiczki oczyścić z błon, rozpłaszczyć, posypać oregano i smażyć na oliwie na patelni, często obracając. Po kilku minutach posolić i dosmażyć aż będą rumiane. Do jogurtu dodać posiekane listki mięty, pokrojony w drobną kostkę ogórek bez skórki, dodać sól, posiekany czosnek i sok z cytryny. Wymieszać i wstawić do lodówki żeby dobrze schłodzić. Gotowym, polać usmażone polędwiczki.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)