Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Sola z zapiekanymi ziemniakami z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 28 Listopad, 2013 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Sola z zapiekanymi ziemniakami

Składniki :

  • płat soli
  • ziemniaki
  • sól
  • pieprz
  • jajko
  • sok z cytryny
  • łyżka bułki tartej
  • łyżka mąki
  • 2 łyżki masła

Solę, jeśli mrożona, rozmrozić. Osuszyć papierowym ręcznikiem. Skropić sokiem z cytryny i odstawić na kilka minut. Posolić, popieprzyć i obtoczyć w rozbełtanym jajku a następnie w panierce ( mąkę zmieszać z bułką tartą ). Smażyć na maśle, na patelni, na rumiano z obu stron. Wcześniej obgotować obrane ziemniaki w osolonej wodzie ( przez kilka minut ), wyjąć je z wody, poczekać aż przestygną, pokroić na cząstki i wstawić do piekarnika na papier do pieczenia. Piec około 15 minut.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)