Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Pieczeń z zielonym pieprzem i porami z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 2 Grudzień, 2013 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Pieczeń z zielonym pieprzem i porami

Składniki :

  • 50 dkg mięsa wołowego
  • 40 dkg mięsa wieprzowego
  • 2 pory
  • 3 łyżki zielonego pieprzu ( w zalewie )
  • żółtko
  • sól
  • łyżka oliwy

Mięsa zmielić, przełożyć do miski. Wymieszać. Pory oczyścić, umyć, pokroić w niezbyt cienkie krążki i dodać do mięsa. Dodać też żółtko, pieprz, oliwę i sól. Wszystko dokładnie wymieszać i przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Papieru powinno być tyle, żeby można było przykryć wierzch pieczeni ( zawinąć ). Piec w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni przez godzinę. Na 15 minut przed końcem odwinąć papier, żeby pieczeń się zarumieniła.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)