Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Makaron z sosem kaparowym z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 14 Styczeń, 2014 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Makaron z sosem kaparowym

Składniki :

  • makaron wstążki
  • 2 łyżki kaparów
  • mała śmietana
  • pół kostki bulionowej
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • łyżka masła

Makaron ugotować ( Al dente ). Na patelni, na małym ogniu, rozpuścić masło a na nim rozetrzeć kostkę bulionową. Dodać kapary, mieszać i podgrzewać przez 2 minuty. Wlać powoli śmietanę, tak, żeby się nie zważyła, wymieszać. Dodać łyżeczkę koncentratu pomidorowego i podgrzewać jeszcze przez minutę. Makaron odcedzić, przełożyć na półmisek i zalać go sosem.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)