Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Węgierska zupa fasolowa z kapustą

Redaktor admin on 22 Styczeń, 2014 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Do 2 l. rosołu wrzucić 2 duże ziemniaki pokrojone w małą kostkę oraz wędzone mięso pokrojone w kostkę – np. szynkę wędzoną i boczek. Pod koniec gotowania dodać 1 puszkę czerwonej fasoli (po uprzednim opłukaniu), 1 dużą cebulkę wraz z 3 ząbkami czosnku (oba warzywa powinny być wcześniej podsmażone na złoto-brązowo), 2 garście kiszonej kapusty i przyprawy: pieprz, 2 duże łyżki majeranku, szczypta ostrej papryki, 2 duża łyżka słodkiej czerwonej papryki w proszku.  WEGETARIANIE, zamiast mięsa mogą dodać 2 duże łyżki WĘDZONEJ czerwonej papryki (jeśli uda się wam ją dostać) – najlepsza węgierska, przepyszna i idealnie udaje wędzonkę.

Smacznego!

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)