Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Bioderka kurczaka w papryce z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 28 Styczeń, 2014 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Bioderka kurczaka w papryce

Składniki :

  • kilka bioderek kurczaka
  • 2 łyżki papryki chili w proszku
  • 2 łyżki papryki słodkiej w proszku
  • łyżka soli morskiej
  • 2 łyżki oliwy

Papryki zmieszać z solą, obtoczyć w nich umyte bioderka kurczaka, przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na dwie godziny. Po tym czasie przełożyć je do żaroodpornego naczynia, polać oliwą i piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez godzinę. Po 30 minutach, podlać szklanką gorącej wody. Bioderka od czasu do czasu odwracać aby z każdej strony były zarumienione.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)